Ce sunt sigiliile metalice?

Sigiliile metalice sunt sigilii de securitate care au toate componentele fabricate din metal sau din aliaje metalice. Astfel acestea sunt certificate pentru transport maritim intern și internațional precum și pentru alte aplicații care necesită un grad ridicat de închidere și protecție.

Unde sunt utilizate sigiliile metalice: transport maritim containere, transport marfă generală cu camion și TIR, curierat, transport aerian, industria de petrol și gaze.

Aplicații de utilizare a sigiliilor metalice: containere de transport maritim, marfă generală transportată camion, expeditor de marfă curier, mărfuri transportate pe cale aeriană și navală, securizare în industria de extracție, prelucrare și transport de petrol și gaze, sigilii vamale, sigilii industriale și, în general, toate necesitățile se securizare a obiectelor legate de orice tip de industrie.

Există mai multe tipuri de bază ale sigiliilor metalice de securitate: sigilii bolt pentru containere, sigilii cu cablu metalic și sigilii de tablă cu închidere fixă.

Sigilii container

Sigiliile de securitate tip bolt - cui, cele mai des întâlnite sigilii pentru securizarea containerelor, sunt utilizate pentru a asigura containere de transport maritim, camioane și remorci. Un sigiliu tip bolț utilizat pentru securizarea containerelor trebuie să fie conform cu standardul de înaltă securitate ISO 17712 pentru a fi acceptat de autoritățile vamale din întreaga lume în transportul maritim. Sigiliile bolt sunt în general închise manual, împingând corpul sigiliului și capul împreună, și se deschid cu ajutorul tăietoarelor de șuruburi. Acest lucru conferă un sigiliu puternic și sigur pentru transport, rămânând în același timp convenabil în manipulare pentru personalul din porturi și depozite.

Tot în zona de securizare a containerelor si camioanelor mai întâlnim și alte tipuri de sigilii metal. Acestea sunt de tip bară metalică dublă, care se atașează barelor de deschidere a containerelor sau remorcilor camioanelor, și care se securizează cu un sigiliu de tip bolt sau de tipul sigiliilor cu cablu metalic doar că în acest caz cablul este de grosime foarte mare pentru a fi acceptat de standardul de securizare ISO 17712.

Sigilii cu cablu metalic

 Sigiliile de securitate cu cablu metalic permit o utilizare mai versatilă deoarece au o lungime variabilă a mecanismului de blocare limitată doar de lungimea cablului.

 Printre aplicațiile tipice pentru sigiliile cu cablu se numără securizarea camioanelor și a vagoanelor de cale ferată care transportă mărfuri valoroase.

Închiderea acestora se face de către un mecanism metalic de blocare internă care împiedică retragerea cablului.

Pentru a asigura un nivel de securitate sporit unele modele de sigilii cu cablu au un mecanism de închidere dublu. Majoritatea sigiliilor cu cablu sunt clasificate ca nivel de securitate indicativ sau de securitate ridicat în conformitate cu ISO 17712.

Sigilii de tablă cu închidere fixă

Sigiliile metal din tablă cu închidere fixă sunt utilizate în mod obișnuit pentru securizarea camioanelor cargo de marfă de-a lungul rutei pentru a vedea dacă a avut loc contaminarea sau sustragerea mărfurilor transportate. Deci, de aici și numele de sigilii metal pentru camion.

Sigiliile metalice de tablă pentru camioane constau dintr-o bandă metalică cu un mecanism de securitate atașat la un capăt de unde vine lungimea și închiderea fixă a acestora .

Datorită construcției integral metalice ale părților acestui tip de sigiliu de securitate precum și a închiderii fixe simple de tip "click" acest tip de sigilii pot fi considerate printre cele mai puternice sigilii de securitate pe care industria de sigilii poate oferi.

Sigilii de înaltă securitate: toate sigiliile metalice sunt însoțite de un nivel mai ridicat de securitate față de cele realizate din plastic, datorită construcției integral metalice sau din aliaje metalice a corpului si a sistemului de închidere a acestora, și de control a unicității sigilării datorită posibilității de marcare cu laser sau gravare a un număr secvențial unic pe acestea precum și capacitatea de a avea inscripționat numele companiei sau logoul acesteia. Un cod de bare poate fi imprimat suplimentar, cu tehnologie laser, în cazul în care dimensiunea corpului sigiliului metalic permite imprimarea acestuia.

Rezultate 1 - 15 din 15

Sigilii Metal

Contactati-ne!

telefonTel: +4021.326.37.20
Fax: +4021.326.37.21

emailsuport@aldosecurity.ro

adresaSediu social: Șușița 5, Sector 1

013275 București

adresaPunct de lucru: A1 Business Park

Aleea Cami 6

077096 Dragomirești Deal, Ilfov

SEALS EXPERT este marca înregistrată a ALDO SECURITY.

Navigare usoara