Ce sunt sigiliile de securitate?

  • Sigilii de securitate, sigilii de protecție, sigilii personalizate, sigilii autoblocante, sigilii autoadezive, sigilii anti intruziune

 Sigiliile de securitate sunt mecanisme utilizate pentru sigilarea obiectelor într-un mod care oferă dovezi de manipulare precum și un anumit nivel de securitate în funcție de proiectarea și materialul dispozitivului. Astfel de sigilii de securitate pot ajuta la detectarea furtului sau contaminării, accidentale sau deliberate, oferind o dovada de acces evident la obiectul protejat. Astăzi sigiliile sunt utilizate pe scară largă pentru a ajuta la combaterea furtului, contrabandei, sabotajului, vandalismului, terorismului și spionajului.

 Sigiliile de securitate sunt frecvent utilizate pentru a securiza remorcile camioanelor, containerele navelor maritime, butoaie chimice, cărucioare duty-free, rezervoare cu diferite tipuri de fluide, articole de moda vândute online, contoare de utilitatăţi, uși, pungi, cutii de control acces, bani și obiecte de valoare în tranzit și, practic, toate aplicațiile care necesită să fie verificate pentru acces neautorizat.

Prin urmare, atunci când este necesar să se adopte măsuri de securitate care pot garanta că nimeni nu interferează cu produsul, îl deschide sau necesită dovezi de intruziune în spații sensibile, folosirea sigiliilor de securitate este cea mai sigură, mai ușoară și mai ieftină soluție.

Sigiliile de securitate nu sunt concepute pentru a rezolva toate problemele de securitate.

Eficacitatea sigiliilor de protecție este puternic dependentă de protocoalele corespunzătoare utilizării lor. Aceste protocoale sunt procedurile oficiale și neoficiale utilizate pentru achiziționarea, depozitarea, păstrarea evidențelor, instalare, inspecție, eliminare, eliminare, raportare, interpretare a constatărilor și proceduri de învățare a folosirii acestora. Cu un protocol bun un sigiliu modest poate oferi o securitate excelentă. Pe de altă parte, un sigiliu sofisticat dacă este folosit neadecvat, poate face mai mult rău în securizarea obiectelor.

  • Sigilii de înaltă securitate ISO 17712

Un sigiliu de înaltă securitate este construit și fabricat din materiale, cum ar fi corp metalic sau cablu metalic, cu intenția de a întârzia intruziunea la obiectele protejate și au fost proiectate pentru a se conforma cu standardele vamale mondiale și standardele ISO a sigiliilor de securitate. Organizația Internațională de Standarde (ISO) a publicat noua versiune a ISO 17712 la 15 mai 2013. Schimbările majore din noua ediție se referă la clauza 6, Dovada de manipulare. Modificările au fost necesare din cauza imposibilității demonstrate a testelor legate de manipulare în ediția ISO 17712:2010.

Există mai multe modele de bază ale sigiliilor metalice: bolțuri de securitate pentru containere, sigilii de tabla cu închidere fixă și sigilii cu cablu.

Sigiliile bolt sunt folosite pentru a securiza containerele, camioanele și remorcile de transport maritim. Un sigiliu cu bolț utilizat pentru securizarea containerelor trebuie să fie conform cu standardul de înaltă securitate ISO 17712 pentru a fi acceptat de autoritățile vamale din întreaga lume în transportul maritim. C-TPAT (Customs Trade Partnership Against Terrorism) specifică sigiliile de securitate conforme cu ISO 17712 care urmează să fie utilizate. Sigiliile bolt sunt în general închise manual (împingând corpul sigiliului și capul împreună) și deschise cu ajutorul tăietoarelor de șuruburi. Acest lucru oferă un sigiliu puternic și sigur pentru transport, rămânând în același timp convenabil pentru personalul din porturi și depozite.

 Sigiliile metalice cu cablu permit o aplicare mai versatilă deoarece au o lungime variabilă a mecanismului de blocare limitată doar de lungimea cablului metalic. Aplicațiile tipice sunt pentru securizarea camioanelor și vagoanele de cale ferată care transportă mărfuri valoroase. Un mecanism de blocare internă împiedică retragerea cablului. În acest sens, majoritatea sigiliilor pentru cabluri sunt clasificate ca nivel de securitate indicativ sau de nivel securitate ridicat în conformitate cu ISO 17712.

 Toate dispozitivele de securitate compatibile ISO 17712 sunt numerotate atât pe corpul sigiliului cât și pe cap pentru a preveni înlocuirea ambelor părți. Acest lucru se face de obicei folosind marcarea cu laser, care nu poate fi șters prin frecare, din cauza procesului de imprimare controlat cu laser care "arde" materialul sigiliului.

 Sigiliile banda metalică sunt utilizate în mod obișnuit pentru securizarea camioanelor de-a lungul traseului pentru a vedea dacă a avut loc intruziunea la marfa transportată. Ele constau dintr-o bandă de metal cu o gaură perforată atașată la o secțiune din corpul sigiliului. Când banda este îndoită și înfășurată prin gaură elementul de închidere blochează sigiliul. Majoritatea sigiliilor de tip bile aparțin numai nivelului indicativ al ISO 17712.

Sigiliile de securitate din plastic sunt clasificate în mod normal în două categorii: cu lungime reglabilă și cu lungime fixă.

Sigilii de plastic cu lungime variabilă se folosesc pentru majoritatea aplicațiilor de securizare, precum securizarea accesului într-o pungă sau sac de poștă, mostre chimice, kituri de prim ajutor, extinctoare de incendiu, uși de control acces, rezervoare auto de combustibil, rezervoare de apă, articole de moda vândute online și camioane de transport marfă. Dacă aveți nevoia de a controla accesul la un obiect sau incintă, sigilii de plastic cu lungime variabilă vă vor oferi soluția corectă la un preț imbatabil. Sigiliile de securitate cu lungime variabilă, la fel ca sigiliile cu cablu, oferă un nivel de securitate ridicat și o cale de urmărire a lor datorită numerotării secvențiale precum și capacitatea de a incripționa pe unele modele de sigilii a codurilor de bare și a numelui companiei sau logo-ul acesteia imprimat cu laser care oferă o soluție unică și indestructibilă.

Sigiliile de plastic cu lungime fixă tind să fie mai rezistente la manipulare decât cele cu  lungimea variabilă, deoarece nu există piese glisante, ele pur și simplu intrând în mecanismul de blocare, ceea ce le poate face mai ușor de montat decât sigiliile de lungime variabilă. Cele mai multe sigilii cu lungime fixă pot fi, de asemenea, imprimate și numerotate pentru securitate suplimentară. Un sigiliu de securitate cu lungime fixă este în general soluția de securitate de unică folosință pentru aplicațiile de transport mărfuri.

Sigiliile tip lacăt sau sigiliile pentru aplicații speciale sunt de obicei furnizate ca un sigiliu complet de plastic în formă de lacăt standard sau o formă special realizată pentru aplicația de sigilare, ca de exemplu sigilarea de securitate a marfii paletizate sau a cutiilor de securitate. Din punct de vedere tehnic, ele pot fi clasificate ca un sigiliu cu lungime fixă. Acestea dispun de aceleași tipuri de protecție inviolabile ca și cele cu lungime fixă și au posibilitatea de a fi numerotare, imprimare cod de bare și nume sau logo companie, dar se potrivesc unor aplicații diferite sau speciale. Cea mai frecventă utilizare pentru aceste sigilii este pentru cărucioarele de bord ale companiilor aeriene, a paleților de marfa, a plicurilor sau a cutiilor de securitate. Motivul folosirii acestora aici este pentru că "lacătele" de plastic pot fi plasate ca orice alt lacăt de metal pentru asigurarea mărfii, dar nu necesită chei pentru a deschide, acestea pur și simplu rupându-se folosind mâinile. Acestea asigură un nivel de securitate ridicat datorită posibilității de urmărire disponibile ca urmare a numerotării secvențiale și a logoului imprimat cu laser.

 Sigiliile pentru aparate de măsură și control, adesea numite și sigilii twist din cauza formei sistemului lor de blocare, sunt utilizate pentru a securiza contoare electrice, contoare de gaz sau contoare de apă și, de obicei, sunt realizate din policarbonat. Corpul transparent al sigiliului de securitate înseamnă că mecanismul de blocare este vizibil și poate oferi indicații clare de manipulare în scop de fraudă. Sigiliile pentru aparate de măsurare si control pot rezista expunerii la lumina soarelui și la fenomene meteo extreme precum și la o gamă largă de temperaturi extreme.

 Proiectate pentru o singură utilizare, acestea sunt distruse atunci când sunt eliminate. Unele sigilii de acest tip conțin componente care strălucesc sub lumină ultravioletă, permițând sigiliului să fie ușor de localizat în întuneric.

 Sigiliile de securitate pentru aparatele de măsură și control sunt personalizate de către client cu logo-ul companiei, numărul unic în serie și coduri de bare imprimate cu tehnologie laser, fără posibilitatea ca imprimarea să fie ștearsă accidental sau intenționat în scopul accesului fraudulos la obiectul protejat.

Sigiliile bancare sunt elemente și produse de securitate utilizate în zone care necesită un grad ridicat de securitate. Acesta este utilizat în principal în domeniul bancar, numerar în tranzit (CIT), transport valori și livrare curierat. Folosind aceste soluții se obține o aplicație de securitate pentru a oferi o cale de urmărire și scanări de securitate care controlează pașii de-a lungul traseului, securizarea casetelor ATM sau accesarea pungilor de securitate, a plicurilor de securitate și a cutiilor de securitate.

Alte soluții de securitate, care pot fi considerate ca soluții universale de securitate, le reprezintă benzile adezive speciale de securitate și sigilare precum și etichetele de securitate. Acestea se mai numesc soluții de securitate autoadezive. Etichetele și benzile autoadezive de securitate folosesc adezivi de înaltă rezistență la lipire în combinație cu un suport de hârtie sau plastic întărit și sunt concepute să se rupă sau să se delamieze în condiții desemnate în cazul manipulării pentru a indica încercările premature de deschidere a obiectelor protejate. Imprimarea personalizată și hologramele ajută adesea la descurajarea și indicarea accesului neautorizat.

Etichetele și benzile de securitate pot fi folosite ca benzi de lipire și securitate pe ambalaje primare mici, ar fi sticle și cutii de carton sau plastic, sau pe recipiente de transport mai mari cum ar fi cutiile ondulate. Ele pot fi utilizate și pe mărfuri paletizate. Etichetele autoadezive de securitate fac parte dintr-un sistem de securitate mai larg: un singur strat/nivel de securitate nu poate oferi protecție completă expedierilor de colete ce conțin valori. Sistemele complexe de securitate folosesc mai multe niveluri de securitate în prevenirea accesării frauduloase a obiectelor protejate.

Rezultate 1 - 60 din 64
Pagina 1 din 2

Produse

Pagina 1 din 2

Contactati-ne!

telefonTel: +4021.326.37.20
Fax: +4021.326.37.21

emailsuport@aldosecurity.ro

adresa Sediu social: Susita 5, Sector 1
013275 Bucuresti
Punct de lucru: A1 Business Park, Aleea Camil 6, Dragomirești Deal, Ilfov, PC 077096

SEALS EXPERT este marca inregistrata a ALDO SECURITY.

Navigare usoara